Gerincvizsgálat

A gerinccsigolyák és a belső szerveink között igen szoros a kapcsolat. A test beidegzése zonális, azaz az egy csigolyatestből kilépő gerincvelői idegek testünk adott részét hálózzák be idegekkel. Ezért a csigolyák elcsúszása vagy a gerincből kilépő ideg nyomás alá kerülése a belső szervek működésének zavarához vezethet.

A gerincterápiás készülék a gerincszelvények rugalmasságát, működési állapotát vizsgálja. A csigolyaszelvényeket, a hozzájuk tartozó szövetek mozgását külön elemzi és grafikusan, számadatokkal jeleníti meg. Az elemzési fázis után a kezelendő szelvény(ek) működését a műszer által kiválasztott fizikai energia segítségével helyreállítja, időnként több lépésben. Hatására csökkenhet a nyak-, hát- és derék fájdalom. Javul a gerinc mozgása, a csigolyablokkok oldásával javulhat a belső szervek állapota.

A kezelő műszer mechanikus impulzust küld a gerincoszlop bizonyos részére és az onnan visszaható nyomást elemzi ki. A készülék a nyaki-, háti-, ágyéki-, keresztcsonti gerincrészt vizsgálja, ezt követően grafikusan mutatja meg az eredményt, amely során méri az eltéréseket, vizsgálja a gerinc ízületeinek rugalmasságát és kimutatja az izmok feszülését vagy görcsét.

A műszerrel nem csak mérni, de kezelni is lehet: a terápia során a csigolyák kis-ízületi mozgása normalizálódik, az elcsúszott porckorongokra is pozitív hatással lehet, az izomgörcsök oldottabbak lesznek.