Tudatosan - Egészségesen - Természetesen
Telefon +36 70/778-0902

Alapítás története

This post is also available in: ruРусский (orosz)

A történet, ami a VitaHelp Integratív Egészségközpont alapjait megteremtette


Aki meghallja azt a szót, hogy “rák”, általában azonnal kétségbeesik. Zsóka, a VitaHelp Alapítója azonban inkább a kiutat és a gyógyulást kereste Szentpéterváron, Moszkvában, Indiában. Így ismerkedett meg az alternatív gyógyítással, a betegségmegelőzésen alapuló életmód fontosságával. Elkezdte alkalmazni az újonnan megismert módszereket, és igaz sok küzdelem árán, de meggyógyult. A daganat azonban hormonális változásokat okozott, így anyagcserezavarok jelentkeztek, majd egy mellékvese daganat, mely kimagaslóan magas vérnyomást eredményezett. Az orvosok műtéti megoldást javasoltak, a beavatkozást azonban sikerült elkerülni – ismét egy újabb, eddig ismeretlen módszernek, a phytohomeopátiás hormonterápiának köszönhetően.

Zsóka betegsége alatt a tanulásra is koncentrált, így kiváló szakemberré vált a természetgyógyászatban, előadásokat tartott itthon és külföldön a prevenció fontosságáról és az alternatív, non-invazív terápiák jelentőségéről.

Zsóka egy hirtelen jött rosszullét (tüdőembólia) és annak végkimenetele miatt sajnos már nem lehet közöttünk, családja azonban az Ő életfelfogásában és szakmai tudása alapján folytatja tovább az egészségközpont tevékenységét.

 Az alábbi sorok fontos dolgokról árulkodnak Zsóka életéről, munkásságáról.

„Betegségem története:

1998-ban, március 8-án, Moszkvában a Kutuzovszki Prospekton elestem a lépcsőházban, ezt követően derítették ki, hogy az agyamban glioblastoma (daganat ) keletkezett, ami komoly hormonális gondokat is okozott.

A magyarországi kivizsgálások és lehetőségek nem kecsegtettek túlzott reménnyel a gyógyulást illetően: a kemoterápián és sugárkezelésen kívül ugyanis semmi biztatót nem tudtak mondani az orvosok. Mivel munkám révén Oroszországban komoly kapcsolatokkal rendelkeztem, ott kezdtem el megoldásokat keresni. Sok időt töltöttem a novoszibirszki katonai klinikán, Szentpéterváron és moszkvai klinikákon egyaránt, ahol Kojamjakin professzor vezetésével egy kísérleti terápián vettem részt, amelyet később itt Magyarországon, az egyetemen is kipróbáltak, alkalmaztak.

Ezen vizsgálatok során tapasztaltam először komoly lehetőségeket: itt fedeztem fel az alternatív, nem hagyományos, non-invazív megoldásokat, itt ismerkedtem meg a biorezonanciával és a keleti orvoslás eljárásaival, lehetőségeivel, a táplálkozás és az életmód fontosságával. Később Indiában vettem részt méregtelenítési terápiákon és egyéb alternatív méregtelenítési eljárásokban. Eközben Moszkvában egy különleges “dialízises” eljárással megszabadítottak vírusinfekciós problémáimtól.

A keleti és nyugati eljárások összefogásával sikerült meggyógyulnom, miközben gyógyultam, azonban nagyon sokat küzdöttem a hormonális zavarok okozta vízháztartási gondjaimmal. Ezek hátterében komoly anyagcserezavarok álltak. Egy ilyen vízvisszatartási problémával küzdve találkoztam Nelson professzorral, aki egy orvosokból álló csoportnak tartott továbbképzést Badacsonyban. Nelson professzor nyilvánosan kezelt, s bár nem igazán meséltem magamról, szinte tökéletes képet alkotott állapotomról. Ezen az éjszakán több kilónyi víztől sikerült megszabadulnom, és bár már próbálkoztak nálam biorezonanciás kezeléssel, azok addig nem vezettek eredményre. E tapasztalok alapján vettem meg az első SCIO – gépemet, kezdtem meg az öngyógyításomat és a természetgyógyászati tanulmányaimat.

Ezen a helyen szeretnék köszönetet mondani Dr. Béky László tanár úrnak, valamint legnagyobb mesteremnek, Prof. Dr. Török Szilveszternek, akitől a mai napig is folyamatosan tanulok.

Nagyon sokat tanultam és tanulok továbbra is: így hoztuk létre a VitaHelp egészségügyi központot, amelynek elsődleges célja a prevenciós állapotfelmérések alapján, természetes hatóanyagokkal, kezelésekkel, életmód tanácsadásokkal, terapeuták és orvosok segítségével helyes útra terelni az embereket az egészségmegőrzés területén. Ezen célok megvalósítása során „egészségügyi gazdálkodás, stratégiai specialista” végzettséget szereztem.

Elképzelésem a betegségek megelőzésében, az egészségtudat kialakításában egyedüli, ezért szívesen tartok előadásokat és veszek részt különböző egészségnapokon, rendezvényeken, televíziós és rádiós műsorokban.

Előző betegségem során sajnos a sérült endokrin rendszer, a stressz két évvel ezelőtt egy mellékvese daganatot hozott létre, amely kiugróan magas vérnyomást is eredményezett. Az orvosok műtéti megoldást javasoltak, én azonban rájöttem, hogy ennek nincs értelme, mert ha az okokat nem sikerül helyreállítanom, a műtét csak egy újabb lavinát indítana el. E felismerés után kezdtem el tanulmányozni a phytohomeopatiás hormon terápiát, amelyet megfelelő kombinációban alkalmaztam, így a daganat fél éven belül eltűnt.

Ezen útkeresés mentén jutottam el néhány kiváló külföldi orvos által publikált kutatás eredményeihez, amelyek fontos szerepet játszhatnak pl. a mellrák és prosztatarák megelőzésében. Ezen ismeretek és a tanítás segíthet az embereknek, megelőzni a bajt és megvédeni szervezetüket a ráktól.

Dr. Mosóné Jenőfi Erzsébet, Zsóka”